Fietslabelactie en fietsdiefstal

Een gemerkte fiets komt sneller terug bij zijn eigenaar

Fietslabelactie politiezone Carma

Jaarlijks worden tussen 1 april en 31 oktober fietslabelacties georganiseerd binnen politiezone CARMA.

Dit houdt in dat de gemeenschapswachten je rijksregisternummer afdrukken op een fraudebestendig label en dat op je fiets plakken. Nadien ontvang je een fietspas met de persoonlijke gegevens van je fiets. Brengs dus zeker je identiteitskaart mee!

In Bocholt is dat elke eerste maandag van de maand tussen 14u00 en 16u00 op de gemeentelijke werkplaats.

Buiten dit standaard aanbod kunnen specifieke acties voor groepen (bijvoorbeeld scholen, verenigingen, bedrijven) op maat georganiseerd worden. 

Ook kan je je fietslabel online aanvragen via de website van de stad Genk. Je ontvangt van hun dan een gepersonaliseerd fietslabel, een fietspas en een folder met tips tegen fietsdiefstal.

BEDRAG
Gratis

WAT MEEBRENGEN
Je identiteitskaart (want daarop staat je rijksregisternummer).

 

Gestolen fietsen

Meld je gestolen fiets zowel bij de politie als bij de gemeentelijke technische dienst. Dat laatste kan door het invullen van dit formulier
Indien je ongegraveerde of ongeregistreerde fiets wordt gestolen, kan je steeds op het werkhuis (Bosstraat 14) komen navragen of jouw fiets niet is gevonden.   Je kan je hiervoor tijdens de openingsuren aanmelden. Nadat je een gedetailleerde beschrijving hebt gegeven van je fiets, zal de bediende controleren of de fiets in kwestie tussen de gevonden fietsen staat.
Let op: gevonden fietsen die langer dan 3 maanden blijven staan, worden automatisch eigendom van de gemeente en worden één maal per jaar via een openbare verkoop verkocht!

aangifteformulier gestolen fiets

Ken je de site: www.gevondenfietsen.be al?

Om de kans te vergroten dat een gevonden fiets kan worden terugbezorgd aan zijn eigenaar, hebben we alle fietsen die in Bocholt gevonden zijn met foto en beschrijving op deze website geplaatst.
De opgelegde bewaartermijn van gevonden fietsen is 3 maanden: bijgevolg staan enkel de fietsen die de voorbije drie maanden gevonden werden, op deze lijst.

Als je je fiets herkent mag je contact opnemen met het onthaal van de technische dienst op het telefoonnummer 089 20 19 50. De fietsen staan gestald bij de technische dienst, Bosstraat 14.    

Tip: laat je fiets labelen: een gelabelde fiets vindt sneller zijn eigenaar terug!